Alunele - sunt bogate in vitamina E, un antioxidant care
creeaza starea de spirit optimista.
Ardeiul iute - determina secretia endorfinei, substanta care
te face sa te simti bine.
Bananele - contin vitaminele grupei B si minerale
(potasiu, magneziu, fier) care dau energie.
Ceapa - are un continut ridicat de herceptina (substanta
anticancerigena) ce poate suprima celulele maligne inainte ca acestea sa devina
tumori.
Conopida, varza, hreanul, broccoli, ridichile, telina,
guliile - contin carotenoizi, substante ce pot preveni si reduce riscul de
formare a tumorilor canceroase.
Curmalele – sunt o sursa naturala de serotonina, care mai
este numit si hormonul fericirii, substanta ce va crea o stare generala mai buna.
Merele - un studiu american confirma efectul benefic al merelor
asupra cancerului. Ele contin quercitina, o substanta care impiedica
transformarea canceroasa a celulelor prostatei si incetinesc boala. Conform
studiului, quercitina blocheaza efectul cancerigen al hormonilor masculini, iar
in viitorul apropiat s-ar putea sa faca parte din tratamentul clasic al
cancerului, dupa cum afirma cercetatorii de la clinica Mayo din Rochester
(SUA).
Morcovii, dovleceii - contin betacaroten care, gatit, este
mai usor absorbit de organism.
Pepenele galben, spanacul - surse bogate de vitamina A,
betacaroten si vitamina C, au valoare calorica scazuta şi contin fibre vegetale
utile tratamentului.
Varza - scade riscul de cancer colorectal. Doua linguri de
varza pe zi contribuie la prevenirea riscului de cancer al stomacului.
Tonul, somonul, sardinele, macroul – au continut ridicat de
acizi graşi Omega-3, care ajuta sistemul imunitar, impiedicand metastazele.
Taratele de grau - contin fibre alimentare, previn cancerul
de colon.
Taratele de porumb, grau, orez ovaz - asigura protectia impotriva
agentilor cancerigeni.
Alimentele bogate in vitamina A,C, E si seleniu - factori de
prevenire a cancerului.
Iaurtul - este recunoscut pentru refacerea florei
microbiene din tubul digestiv, intestine. Prin fermentarea lui, creşte nivelul
vitaminelor din grupa B. Prin acest proces, multe minerale ajung sa fie mai
concentrate, iaurtul fiind bogat in potasiu şi calciu usor asimilabile. Are un
continut mare de acid linoleic, cu importante proprietati anticancerigene şi
imunostimulatoare. Evitati iaurturile tratate termic dupa fermentare. In mod
normal, ele trebuie sa contina germeni vii de: Lactobacilus bulgaricus şi acidophilus si Streptococcus thermophilus.
Vitamina B17 (letril) - ajuta atat preventiv cat si la
tratarea cancerului. Se gaseste in: samburi de caise, mere, cireşe, piersici si
prune. Se recomanda 10 samburi de caise pe zi.
Berea fara alcool este foarte buna in tratarea cancerului,
sustin cercetatorii japonezi.
Dieta - pentru ca este foarte important ce si cum mancam in
timpul tratarii bolii, vom arata cam cum ar trebui sa arate o dieta pentru
orice afectiune canceroasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu