joi, 28 noiembrie 2013

Trei ciuperci cu proprietati anticangerigene dovedite

De secole proprietatile vindecatoare ale ciupercilor sunt cunoscute si utilizate de medicina traditionala chineza, si nu numai. Aceasta recomanda consumul anumitor ciuperci pentru a trata boli precum cancerul, diabetul si hipertensiunea.

Iata trei ciuperci care potrivit cercetarilor, sunt eficiente in tratarea cancerului:

Shiitake ciuperca bruna creste in mod regulat in padurile din Estul Asiei si este cea mai cultivata ciuperca medicinala din lume, fiind foarte apreciata chiar si pentru gustul sau, in gastronomia japoneza. In Japonia aceasta ciuperca este un simbol al longevitatii.
Shiitake contine vitaminele din complexul B, egosterol, minerale, saruri organice si aminoacizi esentiali. Pe langa ca ciuperca Shiitake este bogata in magneziu si vitaminele din complexul B, reprezinta si o sursa importanta de antioxidanti care lupta impotriva cancerului. In plus, contine si letinan, un beta glucan care are propietati stimuleaza organismul sa produca anumite proteine cu propietati anticerigene.

Shiitake este un bun protector al fica­tului, intarindu-i func­tia de dezinto­xicare. Scade nivelul colesterolului si al tensiunii arteriale. Si este un anti-fungic re­du­tabil, recomandat in cazul infectiilor cu candida.

Maitake este o ciuperca bruna care creste la baza stejarilor in Japonia si in America de Nord. In anii '80 faima ei s-a raspandit la nivel mondial, cand specialistul Hiroaki Namba, de la Facultatea de Farmacie din Kobe, a inceput sa stu­dieze cu atentie actiunea diferitelor ciuperci.  In urma acestor studii Dr Namba ca concluzionat ca poli­zaharidele existente in Mai­­take au o structura uni­ca, avand cele mai vi­guroase efecte anti-tumo­rale dintre toate ciupercile. In 1984, acesta a izo­lat si pa­tentat din pulberea de Maitake Fractia D, o for­ma standardizata a com­pusilor polizaharidici, care ofera o mai buna precizie de do­zare.

Fractia D extrasa din aceste ciuperci are darul extraordinar de a lupta cu tumora indirect, intarind sistemul de aparare al organismului, impiedicand celulele inca sanatoase sa se transforme in celule canceroase, prevenind me­ta­­stazele (migrarea celulelor canceroase in corp) si inhiband sau incetinind cresterea tumorii (carcino­geneza).

Reishi este cunoscuta de mii de ani si sub denumirea ciuperca nemuririi. Cercetari efectuate in ultimele decenii au relevat di­versi constituenti bioac­tivi, cu o gama variata de actiuni, in­cluzand cres­terea func­­tiilor imu­ne. Potrivit acestor studii Reishi sprijina siste­mul cardio­vascular, scade colesterolul si ten­siunea arteriala si pro­tejeaza inima.

Nu este eficienta de una singura impotriva can­cerului, pen­tru rezul­tate antitu­mo­rale cres­cute este fo­losita in asociere cu alte plante si ciuperci medicinale. Ac­tioneaza bine ca anti­alergic (inhiba eliberarea hista­minei) si in proble­mele virale sau bacte­riene (sprijina organis­mul bolnavilor de SIDA, previne reci­diva her­pe­sului, lupta impotriva sinu­zitelor sau infectiilor auriculare). Dupa 6-8 saptamani de folosire, in cazul pacientilor cu hepatita C, s-a observat o imbu­natatire con­siderabila a starii ficatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu